Θεραπεία για την αρτηριοσκλήρωση, του κρυολογήματος των μολύνσεων, της χοληστερόλης και του ιλίγγου (Συνταγή)


Αυτή η παλιά γερμανική συνταγή έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τη θεραπεία της αρτηριοσκλήρωσης, του κρυολογήματος και των μολύνσεων, της χοληστερόλης και του ιλίγγου. Επίσης είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και για το καθάρισμα του ήπατος.
Ας δούμε για αρχή κάθε ένα συστατικό αναλυτικά πριν περάσουμε στην συνταγή ...

Δυσπεψία και δυσκοιλιότητα: Ο χυμός του λεμονιού βοηθά να θεραπεύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα. Το λεμόνι δρα ως καθαριστής αίματος και παράγοντας αποτοξίνωσης, έτσι, ένα καλό ποτό μετά το γεύμα ή το δείπνο είναι το ανθρακούχο νερό με φρέσκο λεμόνι.

Το λεμόνι και τα οφέλη του 

Πυρετός: Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να θεραπεύσει ένα άτομο που υποφέρει από κρυολόγημα, γρίπη ή πυρετό. Βοηθά να πέσει ο πυρετός με την αύξηση της εφίδρωσης.

Οδοντιατρική περίθαλψη: Ο χυμός λεμονιού εφαρμόζεται στην περιοχή ενός πονόδοντου και βοηθάει στο να απαλλαγούμε από τον πόνο. Αν κάνετε “μασάζ” στα ούλα με χυμό λεμονιού μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία, ενώ θα εξαλείψετε και τις κακές οσμές.

Περιποίηση των μαλλιών: Ο χυμός λεμονιού έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην περιποίηση των μαλλιών σε ευρεία κλίμακα. Εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα όπως η πιτυρίδα, η τριχόπτωση και άλλα. Εάν εφαρμόσετε χυμό λεμονιού απευθείας πάνω στα μαλλιά, μπορεί να δώσετε στα μαλλιά σας μια φυσική λάμψη.

Περιποίηση του δέρματος: Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να εφαρμοστεί για να μειώσει τον πόνο από ένα ηλιακό έγκαυμα και από τσιμπήματα εντόμων. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα για τη θεραπεία της ακμής και του εκζέματος. Δρα ως ένα μέσο για την αντιμετώπιση της γήρανσης και μπορεί να εξαλείψει τις ρυτίδες και τα σπυράκια. Πίνοντας χυμό λεμονιού σε διάλυμα με νερό και μέλι θα επιτύχετε μια υγιή λάμψη στο δέρμα.

Εγκαύματα: Βάλτε χυμό λεμονιού στην περιοχή ενός παλιού εγκαύματος και θα σας βοηθήσει να ξεθωριάσουν οι ουλές και τα σημάδια, ενώ δεδομένου ότι το λεμόνι είναι ένα φυσικό ψυκτικό μέσο, μειώνει το αίσθημα καψίματος στο δέρμα, όταν έχετε ένα ερεθιστικό έγκαυμα.

Εσωτερική αιμορραγία: Το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες και έτσι μπορεί να σταματήσει την εσωτερική αιμορραγία. Μπορείτε να βάλετε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και να το τοποθετήστε μέσα στην μύτη σας για να σταματήσετε την ρινορραγία.

Απώλεια βάρους: Αν ένα άτομο πίνει χυμό λεμονιού μαζί με χλιαρό νερό και μέλι, μπορεί να χάσει περισσότερο σωματικό βάρος στο πλαίσιο μια ισορροπημένης δίαιτας.

Αναπνευστικές Διαταραχές: Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην ανακούφιση των αναπνευστικών προβλημάτων, όπως μια κρίση άσθματος. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθά στην αντιμετώπιση των χρόνιων αναπνευστικών διαταραχών.

Ρευματισμοί: Το λεμόνι είναι επίσης διουρητικό και μπορεί να θεραπεύσει ρευματισμούς και αρθρίτιδα. Βοηθά να καθαρίσετε βακτηρίδια και τοξίνες από το σώμα.

Λοιμώξεις στον λαιμό: Το λεμόνι είναι μια από τις καλύτερες τροφές ενάντια στα προβλήματα που σχετίζονται με λοιμώξεις του λαιμού, εξαιτίας των ισχυρών αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων.

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Η κατανάλωση χυμού λεμονιού είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακά προβλήματα, διότι περιέχει κάλιο. Ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη ζάλη και τη ναυτία, διότι παρέχει μια κατευναστική αίσθηση τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι χρησιμοποιείται για τη μείωση του ψυχολογικού στρες και της κατάθλιψης.

Θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ


Βελτιώνει τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος: πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς ιδιότητες του τζίντζερ. Διεγείρει το πάγκρεας αυξάνοντας τα ένζυμα που συμμετέχουν στην πέψη και ενισχύει την απορρόφηση των τροφών.
Βοηθάει στην πρόληψη των εντερικών προβλημάτων: λόγω της αντιβακτηριακής του δράσης προλαμβάνει τις αλλαγές στην εντερική χλωρίδα.
Είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της ναυτίας: πρόκειται για την καλύτερη θεραπεία ενάντια στη ναυτία, από οποιονδήποτε λόγο και αν προέρχεται. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ναυτία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδίου (με πλοίο, αυτοκίνητο, λεωφορείο κλπ). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπείες, τις εγκύους κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης (σε αυτή τη περίπτωση, η θεραπεία δεν πρέπει να είναι μακροχρόνια) καθώς και για μετεγχειρητική ναυτία.
Θεραπεύει το έλκος και ταυτόχρονα αποτρέπει την ανάπτυξή του. Λόγω της αντιβακτηριακής του δύναμης, εξαλείφει τα βακτήρια Helicobacter Pylori τα οποία εκκρίνουν αμμωνία. Το τζίντζερ είναι εξαιρετική φυσική θεραπεία για την γαστρίτιδα και τον περιορισμό των υπερβολικών στομαχικών οξέων.
Μειώνει τη διάρροια και την δυσκοιλιότητα: εξαλείφει τα επιβλαβή βακτήρια και μικροοργανισμούς όπως η  E. Coli, η οποία προκαλεί διάρροια στα παιδιά και γαστρεντερίτιδα. Ταυτόχρονα αυξάνει την εντερική περίσταλση, η οποία προωθεί τις εντερικές κινήσεις σε περίπτωση δυσκοιλιότητας.
Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις: είτε πρόκειται για ανακοπή, θρόμβωση, στηθάγχη του θώρακα.
Προωθεί την καλή κυκλοφορία στα άκρα: περιορίζει τους πόνους στα πόδια ή αλλά συμπτώματα στα δάχτυλα που προκαλούνται από την  ασθένεια Raynaurd.
Βοηθάει στην αναγέννηση ιστών στις πληγές και στα κρυοπαγήματα.
Αποτελεσματικό κατά της γρίπης: το τζίντζερ μειώνει τον πυρετό, τη ρινική συμφόρηση και τους πόνους στις αρθρώσεις που προκαλούνται λόγω της γρίπης. Αν έχετε κάποιο κρύωμα, μειώνει την πίεση στο στήθος που προκαλείται από την συσσώρευση βλεννογόνων. Αυτό ισχύει και για όσους πάσχουν από ιγμορίτιδα και ρινική συμφόρηση.
Θεραπεύει την χρόνια κόπωση: Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης είναι πολύ συχνό πρόβλημα. Το άτομο αισθάνεται πάντα κουρασμένο και αδύναμο παρά τον επαρκή ύπνο και την ξεκούραση.

Ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό: ευεργετικό για την αρθρίτιδα, την οστεοαρθρίτιδα, τον πόνο στις αρθρώσεις και τις φλεγμονές που προκαλούνται από τραυματισμούς. Ευεργετικό επίσης για όσους πάσχουν από σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Το σκόρδο και τα οφέλη του 

Καρδιαγγειακή υγεία: Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει τα πιθανά οφέλη της τακτικής κατανάλωσης σκόρδου σε περιπτώσεις όπως ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μείωση των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης. Έτσι, το σκόρδο μπορεί να περιγραφεί ως ένα τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και στη μείωση του κίνδυνου καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Το σκόρδο μπορεί να έχει καρδιαγγειακά οφέλη, παρόλο που δεν συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της LDL.
Αντιοξειδωτική δράση: Ένας ακόμη λόγος για τα ευεργετικά αποτελέσματα του σκόρδου, μπορεί να είναι η ικανότητά του να μειώσει το ποσό των ελεύθερων ριζών που υπάρχουν στο αίμα. Αυτές οι πολυάριθμες ευεργετικές καρδιαγγειακές επιδράσεις του σκόρδου, οφείλονται όχι μόνο στις θειούχες ενώσεις που περιέχει, αλλά και στη βιταμίνη C, στη βιταμίνη Β6, το σελήνιο και το μαγγάνιο.
Οστεοαρθρίτιδα: Το σκόρδο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδής αρθρίτιδας.
Αντιμικροβιακή και αντιική δράση: Ακόμη μεγάλη σπουδαιότητα κατέχει η θειούχα ένωση αλισίνη που περιέχει το σκόρδο, η οποία έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση σε συνδυασμό με την βιταμίνη C. Σε ερευνητικές μελέτες, έχει αποδειχτεί ότι η αλισίνη είναι αποτελεσματική όχι μόνο εις βάρος των κοινών λοιμώξεων όπως κρυολογήματα και γρίπη, αλλά και κατά ισχυρών παθογόνων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, του σταφυλόκοκκου και των βακτηρίων της αλλαντίασης. Οι γιατροί στο Λονδίνο χρησιμοποίησαν με επιτυχία σε προκαταρκτικές έρευνες, το φυσικό συστατικό του σκόρδου αλισίνη σε διάφορες μορφές, κρέμες, χάπια και σαπούνι για την εξάλειψη του μικροβίου του ανθεκτικού σταφυλόκοκκου.
Αντικαρκινικό: χάρη στις αντισηπτικές για τα έντερα ικανότητες του. Επίσης, η αλισίνη πρέπει να επισημάνουμε ότι λειτουργεί και ενάντια πολλών μορφών καρκίνου του οργανισμού.
Μεταβολισμό σιδήρου: Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να βελτιώσει το μεταβολισμό του σιδήρου. Ο σίδηρος αποθηκεύεται εντός του κυττάρου και για να μετακινηθεί έξω από το κύτταρο και να επιστρέψει και πάλι πίσω στην κυκλοφορία περνά μέσα από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται φερροπορτίνη. Ουσιαστικά, η φερροπορτίνη παίζει ρόλο στην μεταφορά και την ομοιόσταση του σιδήρου. Το σκόρδο έχει την ικανότητα να αυξάνει την παραγωγή φερροπορτίνης στο σώμα μας.
Τονωτικό: για την καρδιά, τις ταχυκαρδίες, αγγειακούς σπασμούς, κυκλοφορικές ανωμαλίες, αιμορροΐδες, αρτηριοσκλήρωση, υπερπηκτικότητα του αίματος.
Αντισκληρωτικό: που διαλύει το ουρικό οξύ και τους κιρσούς.
Σπασμολυτικό: σε άσθμα, κοκίτη κα.
Αντιφυσητικό: ελαττώνει τον τυμπανισμό, διώχνει τα αέρια από το στομάχι και τα έντερα.
Αντιδιαβητικό: ρυθμίζει την ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα.
Ανθελμινθικό: για τα παράσιτα των εντέρων.
Διουρητικό: πολύτιμο σε ολιγουρία, υδρωπικία.
Σε τσιμπήματα από έντομα, σφήκες, μέλισσες κ.α. βγάζουμε το κεντρί και αλείφουμε την πληγή με κοπανισμένο σκόρδο.

Και πάνε τώρα στην θαυματουργή μας συνταγή ...

Συστατικά θα χρειαστούν για την ετοιμασία.


• 4 λεμόνια ολόκληρα

• ρίζα τζίντζερ

• 4 κεφάλια σκόρδου και 2 λίτρα νερό


Προετοιμασία:

Πλύνετε τα λεμόνια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια
Ξεφλουδίστε τα σκόρδα.
Βάλτε τα λεμόνια, το τζίντζερ και τα σκόρδα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε.
Βάλτε το μείγμα σε ένα τηγάνι.
Ρίξτε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Ρίξτε μια κουταλιά μέλι .
Σουρώστε και ρίξτε το υγρό σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Καθημερινά για τρεις εβδομάδες πίνετε ένα ποτήρι δύο ώρες πριν το γεύμα, με άδειο στομάχι. Έπειτα κάντε ένα διάλειμμα για μία εβδομάδα και μετά ξανά για τρεις εβδομάδες.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη