Δείτε ποιες είναι οι top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες

Δείτε ποιες είναι οι top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες:

1. Ακτινίδια και πεπόνι: Είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσουν την LDL χοληστερόλη («κακή χοληστερόλη») στο αίμα, καθώς και την πλάκα που δημιουργείται στα εσωτερικά αρτηριακά τοιχώματα.

2. Λιπαρά ψάρια: Ο σολομός, ο τόνος και η ρέγκα περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι μια πηγή καλών λιπαρών και εμποδίζουν τον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες. Αποφύγετε, ωστόσο, τα ψάρια ιχθυοτροφείου, καθώς το κρέας τους συνήθως περιέχει τοξικές χημικές ουσίες και έχει λιγότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

3. Μούρα και κόκκινα σταφύλια: Τα σταφύλια περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία σταματούν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης. Οι φράουλες, τα κεράσια, τα βατόμουρα και άλλα μούρα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι γεμάτα με βιταμίνες.

4. Σκόρδο: Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα, δείτε την περιεκτικότητά τους σε αλικίνη (allicin) που είναι ενεργό συστατικό του σκόρδου.
(Διαβάστε...Σκόρδο - εξοντώνει όλες τις αρρώστιες και είναι υπερτροφή δύναμης")

5. Μήλα και γκρέιπφρουτ: Η πηκτίνη (διαλυτή ίνα) σε αυτά τα φρούτα μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
(Διαβάστε...Γκρέιπφρουτ. Το Φυσικό αντιφλεγμονώδες!)

6. Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, που βοηθούν στην πρόληψη της πλάκας που φράζει τις αρτηρίες. Περιέχει επίσης κάλιο και φυλλικό οξύ, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

7. Ελαιόλαδο: Είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Επιλέγετε αγνό, παρθένο ελαιόλαδο όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς τα λιπαρά δεν παύουν να είναι… λιπαρά.

8. Ντομάτες: Είναι μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.

9. Πράσινο τσάι: Τα φλαβονοειδή του πράσινου τσαγιού είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ένα καλής ποιότητας πράσινο τσάι μπορεί επίσης να αποτρέψει το σχηματισμό θρόμβων αίματος και βοηθάει στη διατήρηση της υγιούς εσωτερικής επένδυσης των αρτηριών.

10. Ρόδι: Ένα άλλο πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο. Το ρόδι εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών και μπορεί ακόμα και να ανατρέψει τη διαδικασία αρτηριοσκλήρυνσης.
(Διαβάστε...Το θαυματουργό ρόδι)
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη