Γιατί δεν πρέπει να πετάτε τις φλούδες του πορτοκαλιού;



Σας αρέσει να πίνετε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι το πρωί μόλις ξυπνάτε; Τέλεια! Τώρα πείτε μας, τι κάνετε με τις φλούδες του πορτοκαλιού; Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε ότι αν τις πετάτε, κάνετε μια μεγάλη σπατάλη και θα ξαφνιαστείτε με αυτό το άρθρο καθώς θα σας εξηγήσουμε τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η φλούδα πορτοκαλιού στην υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ακόμα περισσότερα!

Φλούδες πορτοκαλιού: Σύμμαχοι υγείας
Το πορτοκάλι είναι ένα νόστιμο, αναζωογονητικό και θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε υγιεινές ιδιότητες. Σε πολλές χώρες απολαμβάνουν τις διάφορες ποικιλίες πορτοκαλιών και φυσικά όλοι επωφελούμαστε από τις βιταμίνες τους για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με όσο πιο υγιεινό τρόπο γίνεται. Αληθεύει επίσης το γεγονός ότι πολύ συχνά χρησιμοποιούμε την σάρκα του πορτοκαλιού και πολύ σπάνια τις φλούδες του. Πετώντας τις φλούδες του πορτοκαλιού, αγνοούμε τις εξαιρετικές ιδιότητες που μπορούν να μας προσφέρουν. Θα θέλατε να μάθετε ποιες είναι αυτές οι ιδιότητες;

Μειώνουν την χοληστερίνη

Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν εσπεριδίνη, ένα φλαβονοειδές που έχει την ιδιότητα να μεταβολίζει τα λιπίδια στο αίμα και για να το πετύχει αυτό μειώνει το λίπος που υπάρχει στο αίμα. Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν 20% περισσότερη εσπεριδίνη από την σάρκα τους. Γι αυτό το λόγο μην διστάσετε να τις δοκιμάσετε. Τέλος, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την χοληστερίνη.

Παρέχουν φυτικές ίνες για την εντερική μας χλωρίδα
Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν πηκτίνη, μια φυτική ίνα που προστατεύει από πιθανά στομαχικά προβλήματα διατηρώντας παράλληλα τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Εκτός από αυτό, μια σειρά καλών βακτηρίων βοηθά στη φροντίδα της εντερικής μας χλωρίδας, διευκολύνοντας την πέψη και εξαλείφοντας τις περιόδους της δυσκοιλιότητας.

Καταπολεμούν τις λοιμώξεις
Φυσικά, οι φλούδες των πορτοκαλιών διαθέτουν περισσότερες ιδιότητες από τη σάρκα του και μας προστατεύουν από τις λοιμώξεις. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες οι οποίες προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα από κρυολογήματα και γρίπες. Καταπληκτικό, σωστά;

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ξαφνιαστήκατε; Από τώρα και στο εξής, να μην ξεχνάτε ότι οι φλούδες των πορτοκαλιών είναι φυσικοί σύμμαχοι για την απώλεια βάρους. Αν τις χρησιμοποιήσετε όταν φτιάχνετε τσάι, θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, θα εξαλείψετε το λίπος από το σώμα σας και θα ενισχύσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα. Μπορείτε να πίνετε δυο ποτήρια τσάι την ημέρα, ένα μόλις ξυπνάτε και ένα το απόγευμα.
Πώς μπορούν να με ωφελήσουν οι φλούδες των πορτοκαλιών;

Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα θα αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες των πορτοκαλιών ώστε να επωφεληθείτε σε μέγιστο βαθμό από όλες τις εξαιρετικές ιδιότητες που διαθέτουν. Πρώτα από όλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά σε μαρμελάδα ως μια πραγματικά νόστιμη προσθήκη στα επιδόρπια. Αλλά φυσικά, οι μαρμελάδες περιέχουν αρκετά μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, και γι αυτό τον λόγο δεν συστήνονται ιδιαίτερα.

Ο καλύτερος, ευκολότερος και πιο υγιεινός τρόπος για να επωφεληθείτε από τα πολλαπλά οφέλη της φλούδας πορτοκαλιού είναι να φτιάξετε ένα απλό τσάι. Πως; Είναι πολύ εύκολο. Το καλύτερο είναι να πίνετε αυτό το έγχυμα δυο φορές την ημέρα, για να προστατεύσετε το πεπτικό σας σύστημα, να μειώσετε την χοληστερίνη και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Βράζετε μια κούπα νερό κάθε πρωί και κάθε απόγευμα. Προσθέτετε μιάμιση κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού για κάθε κούπα τσαγιού. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά και αφήστε το να σταθεί για ακόμα 5 λεπτά. Το χειμώνα, μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Το καλοκαίρι, μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια και κανέλλα για να φτιάξετε ένα δροσιστικό αναψυκτικό. Είναι γευστικότατο!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη