Η ψυχολογική και συναισθηματική σας κατάσταση μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα 6 είδη χρόνιου πόνου

Ως χρόνιος πόνος ορίζεται ο παρατεταμένος πόνος που διαρκεί περισσότερο από την φυσική θεραπευτική διαδικασία. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό, φλεγμονή ή διαταραχές του νευρικού συστήματος. Ο χρόνιος πόνος μπορεί να δυσκολέψει πάρα πολύ κάποιους ανθρώπους να κινηθούν με άνεση και μπορεί να καταστείλει την ικανότητα κάποιου να λειτουργεί φυσιολογικά. Μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τον πόνο, κάτι που κάνει χειρότερα τα πράγματα.
Πολλοί άνθρωποι ξέρουν ήδη ότι το συναισθηματικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε στομαχόπονους, σε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και πονοκεφάλους. Αλλά ίσως γνωρίζετε ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει και άλλες σωματικές ενοχλήσεις, ακόμα και χρόνιο πόνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο αγχώδης και στρεσαρισμένος είναι κάποιος, τόσο πιο σφιγμένοι και περιορισμένοι είναι οι μύες του και σταδιακά εξαντλούνται και γίνονται αναποτελεσματικοί.

Για αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά σε 6 είδη χρόνιου πόνου που μπορούν να προκληθούν από συναισθηματική/ψυχολογική θλίψη:

Κεφάλι
Οι πονοκέφαλοι ή οι ημικρανίες μπορούν να προκληθούν από το στρες της καθημερινής ζωής. Αν έχετε χρόνιους πονοκεφάλους, θα χρειαστεί να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση. Η ανακούφιση του σώματος από το στρες μπορεί να βοηθήσει στο να μετριαστούν οι πονοκέφαλοι.

Αυχένας
Ο πόνος στον αυχένα δε σημαίνει ότι σας τρελαίνουν τα παιδιά! Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να προκληθεί από το γεγονός ότι υπομένετε τις κακίες ή από το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αφήσετε τις αδικίες του παρελθόντος να φύγουν. Ίσως να μην έχετε συγχωρέσει κάποιο άλλο άτομο ή ακόμα και τον ίδιο σας τον εαυτό. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τα πράγματα που αγαπάτε στον εαυτό σας και στους άλλους, για να πολεμήσετε αυτόν τον πόνο.
Ώμοι

Ο πόνος στους ώμους είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να κουβαλάτε ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο. Βασικά, κουβαλάτε το βάρος του κόσμου στους ώμους σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τρόπους να επιλύσετε αυτό το συναισθηματικό πρόβλημα ή μοιραστείτε το φορτίο με έμπιστους φίλους σας ή την οικογένειά σας.

Πλάτη
Η έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης μπορεί να εκδηλωθεί με πόνο στην πλάτη σας. Ίσως νιώθετε ότι δεν είστε ευπρόσδεκτοι ή συγκρατείτε συναισθήματα στοργής.

Αν είστε σε μια σχέση, συζητήστε με τον σύντροφό σας για αυτά που νιώθετε. Αν είστε μόνοι, ίσως είναι η στιγμή να βγείτε έξω και να γνωρίσετε κόσμο.

Μέση

Ο πόνος στη μέση μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε ανησυχίες για οικονομικά ζητήματα. Προσπαθήστε να καθίσετε και να συγκεντρωθείτε στην καλύτερη διαχείριση των χρημάτων σας ή προσλάβετε κάποιον ειδικό που θα οργανώσει τα οικονομικά σας. Ίσως να είναι και ώρα να ζητήσετε και αυτή την αύξηση που δικαιούστε στη δουλειά σας.

Γοφοί

Ο φόβος να κινηθείτε, ο φόβος της αλλαγής και η καθυστέρηση να πάρετε μεγάλες αποφάσεις, μπορούν να προκαλέσουν πόνο στους γοφούς. Η αλλαγή μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά ο χρόνιος πόνος στους γοφούς σας, μπορεί να κάνει την κίνηση ανυπόφορη. Κάντε τις αλλαγές που χρειάζονται για να καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους ζωής. Επίσης πάρτε μια απόφαση και μην αποκλίνετε από αυτήν.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη