ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ



Αυτά τα σημάδια στο πρόσωπό σας υποδεικνύουν προβλήματα υγείας σε άλλα μέρη του σώματός σας
Αν έχετε δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο, μπορεί να αντανακλούν κάποια ασθένεια σε άλλα ζωτικά όργανα, ή κακές επιλογές του τρόπου ζωής.

Το πρόσωπο, σύμφωνα με την αρχαία κινεζική ιατρική, «είναι το παράθυρο για την υγεία σας».

Το παρακάτω βίντεο, συσχετίζει άμεσα την ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα στις διάφορες ζώνες του προσώπου με όργανα του σώματος ή και επιλογές στον τρόπο ζωής.

Αν εμφανίζετε υπερβολική λιπαρότητα στο μέτωπο μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα υγείας που έχουν να κάνουν με την κύστη σας ή το λεπτό έντερο. Αν τρώτε άφθονα λιπαρά τρόφιμα μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα της χώνεψης. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, άγχος και κατανάλωση πολλών γλυκών μπορεί επίσης να συμβάλουν στην ακμή σε αυτή τη ζώνη.


Ακμή και λιπαρό δέρμα στη ζώνη μεταξύ των φρυδιών μπορεί να είναι ένδειξη προβλημάτων του ήπατος. Μια αλλεργική αντίδραση σε κάτι που καταναλώνετε, καθώς και υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της χώνεψης στο στομάχι σας, το οποίο με τη σειρά του στρεσσάρει το συκώτι.


Εάν παρατηρήσετε το δέρμα σας να σκουραίνει κάτω από τα μάτια σας, σπασμένα τριχοειδή αγγεία ή πρήξιμο γύρω από τα μάτια, τα νεφρά σας μπορεί να είναι σε κίνδυνο. Η κυκλοφορία σας μπορεί να εξασθενίσει εξαιτίας του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ και διαταραχή της κανονικής λειτουργίας της καρδιάς.

Ακμή και λιπαρό δέρμα στη μύτη μπορεί να είναι ένδειξη δυσλειτουργίας της καρδιάς. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα αν δε παίρνετε αρκετό καθαρό αέρα, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εξαιτίας φουσκώματος από αέρια και κακή κυκλοφορία που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ακμή, κηλίδες και απώλεια χρώματος στα μάγουλα μπορεί να συνδέονται με προβλήματα υγείας στους πνεύμονες και τα νεφρά σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φτωχές διατροφικές επιλογές, στο πρόχειρο φαγητό που έχει πάρα πολλή ζάχαρη, στο κάπνισμα και στο άγχος.

Ακμή, ωχρότητα του δέρματος και σκούρες κηλίδες στα χείλη και το πηγούνι μπορεί να συνδέονται με προβλήματα στο στομάχι. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης, λιπαρά τρόφιμα, καφεΐνη και αλκοόλ είναι σημαντικοί παράγοντες σ “αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον αν αντιμετωπίζετε έντονο άγχος και έχετε αϋπνίες μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα σημάδια.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες τι ένδειξη υποδεικνύει το κάθε σημάδι στο πρόσωπό μας. 
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη