Αιμαγγειώματα σπονδύλου! Συμπτώματα και θεραπείες



Αιμαγγειώματα σπονδύλου!
Τα σπονδυλικά αιμαγγειώματα είναι αγγειακοί όγκοι της σπονδυλικής στήλης. Σχηματίζονται λόγω της δυσμορφίας των αγγείων που υπάρχουν γύρω από την σπονδυλική στήλη, σε έναν ή περισσότερους σπόνδυλους.

Εμφανίζονται συνήθως στην κάτω θωρακική και στην πάνω οσφυϊκή περιοχή και μπορεί να προκαλέσουν εξαιτίας της συμπίεσης στους σπονδύλους, σπονδυλικά κατάγματα ή ακόμα και παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης.
Συνήθως τα σπονδυλικά αιμαγγειώματα όταν φανερώνονται, στην αρχή, στον οργανισμό δεν γίνονται αμέσως αντιληπτά καθώς δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα. Αντίθετα στην συνέχεια όταν αρχίσουν να εμφανίζονται συμπτώματα όπως : πόνος στην πλάτη, αδυναμία στα πόδια και στην μέση, μειωμένη ευαισθησία στην ζέστη και στο κρύο,σκολίωση κ.α. πρέπει να οδηγηθούμε αμέσως σε κάποιον ειδικό και να κάνουμε τις ανάλογες σε ιατρικές εξετάσεις (μαγνητική κτλ).
Το χειρότερο σύμπτωμα που μπορεί να συμβεί είναι να νιώσουμε παράλυση, που μπορεί να υπάρξει σε διαφορετικά μέρη του σώματος, ανάλογα με το που τα νεύρα συμπιέζονται. Υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις επιθετικών σπονδυλικών αιμαγγειωμάτων που συμπιέζοντας την σπονδυλική στήλη προκαλούν μεγαλύτερου βαθμού βλάβες στον οργανισμό.
Σπονδυλικά αιμαγγειώματα συνήθως εντοπίζονται σε ασθενείς που βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη δεκαετία της ζωής.
Θεραπείες που εφαρμόζονται στα αιμαγγειώματα σπονδύλου είναι οι ακτινοβολίες, οι εμβολισμοί και η χειρουργική επέμβαση. Η τελευταία θεραπεία της χειρουργικής αφαίρεσης αιμαγγειωμάτων εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που το αιμαγγείωμα δεν ανταποκρίνεται στην θεραπεία της ακτινοβολίας και των εμβολισμών και αποτελεί μαι θεραπεία με υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών για τον ασθενή και περισσότερο χρόνο αποκατάστασης.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη