Εάν φάτε αυτό το πρωινό θα χάσετε πιο γρήγορα βάρος!



Για να ξεκινήσει η μέρα μας ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό είναι ο καλύτερος τρόπος,καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό και ακόμα αποτελεί και μια υγιεινή συνήθεια ζωής.

Μια νέα έρευνα μας παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο συστατικό που προσθέτοντάς το στο πρωινό μας γεύμα θα νικήσουμε την αίσθηση της πείνας όλη την ημέρα: το πίτουρο βρόμης!

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ειδικοί έδιναν σε 30 υγιείς και αδύνατες γυναίκες τέσσερα διαφορετικά είδη μπισκότων και χυμού σε διαφορετικές ημέρες. Μερικά από αυτά περιείχαν περισσότερη ποσότητα από πίτουρο βρόμης, κάποια λιγότερη και κάποια δεν είχαν καθόλου. Αφού έφαγαν το πρωινό αυτό, στη συνέχεια οι συμμετέχουσες κατέγραψαν το βαθμό κορεσμού που ένιωθαν.
Τα αποτελέσματα; Οι γυναίκες που είχαν φάει το γεύμα με τη μεγαλύτερη ποσότητα πίτουρου βρόμης ένιωθαν μεγαλύτερο κορεσμό, ενώ αυτές με τη μικρότερη ποσότητα ένιωθαν μεγαλύτερη πείνα από όλους.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στις ίνες που περιέχει το πίτουρο, οι οποίες μας βοηθούν να μένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Έτσι, δε χρειάζεται την υπόλοιπη μέρα να κάνουμε πολλά γεύματα. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο! Η προσθήκη φυτικών ινών στα ροφήματα, για παράδειγμα στους χυμούς, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο χορτάτοι απ’ ότι όταν τις καταναλώνουμε στο φαγητό.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


Tagged: πίτουρο βρόμης, πρωινό

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη