Φυσική συνταγή για τη θεραπεία 100 ασθενειών




Ενώ το ωμό σκόρδο έχει αντισηπτικές, μυκητοκτόνες, βακτηριοκτόνες και αποτοξινωτικές ιδιότητες χάρη στην αλλισίνη, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που ωφελούν την υγεία της καρδιάς σας και συμβάλλουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.Όλοι προσπαθούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας με διαφορετικούς τρόπους επειδή, καθώς τα χρόνια περνούν, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουμε διάφορες ασθένειες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.
Γνωρίζουμε ότι, για να απολαύσουμε μια καλή υγεία για πολύ καιρό και για να ζήσουμε πολλά και καλά χρόνια, είναι ουσιαστικό να αναπτύξουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτός περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, σωματική δραστηριότητα και άλλες ωφέλιμες συνήθειες που μας βοηθούν να διατηρούμε μια καλή σωματική και ψυχική κατάσταση. Ωστόσο, μπορούμε να ωφελήσουμε ακόμα περισσότερο το σώμα μας εξασφαλίζοντας τακτικά τις ουσίες που χρειάζεται για την πρόληψη και την καταπολέμηση ενός μεγάλου αριθμού ασθενειών.


Αυτή η επιπλέον ωφέλεια, που μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας, προέρχεται από δύο πολύ ισχυρά συστατικά που είναι πολύτιμα για την υγεία μας και τα οποία, σε συνδυασμό, μπορούν να αποτελέσουν θεραπεία για εκατό διαφορετικές ασθένειες, οι οποίες σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα, το καρδιαγγειακό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά και το λεμφικό σύστημα.
Τι περιλαμβάνει αυτή η ισχυρή αρχαία συνταγή;

Αυτή η φυσική συνταγή περιλαμβάνει τις ιδιότητες του σκόρδου και εκείνες του κόκκινου κρασιού, για τη δημιουργία ενός ισχυρού ποτού που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία μας και να προλάβει ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών.
Ποιες είναι οι ωφέλειες του σκόρδου για την υγεία μας;
Το ωμό σκόρδο είναι μια τροφή με αντισηπτικές, μυκητοκτόνες, βακτηριοκτόνες και αποτοξινωτικές ιδιότητες, χάρη σε ένα συστατικό που ονομάζεται αλλισίνη, το οποίο καταπολεμά μεγάλο αριθμό ιών και βακτηρίων, πέρα από το ότι καθαρίζει το σώμα. Η τροφή αυτή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει την ικανότητα να προλαμβάνει και να καταπολεμά ασθένειες όπως η υψηλή χοληστερίνη, η υπέρταση, η γρίπη και τα κρυολογήματα, τα πεπτικά προβλήματα, οι λοιμώξεις και η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ικανές να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου μέχρι και κατά 50% και για ορθοκολικό καρκίνο κατά 66%.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι το σκόρδο είναι μια υπερτροφή, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας, να προλάβουμε τον καρκίνο, να μειώσουμε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα και να βελτιώσουμε την υγεία του δέρματός μας.
Ποιες είναι οι ωφέλειες του κόκκινου κρασιού για την υγεία μας;

Το κόκκινο κρασί είναι μια ωφέλιμη τροφή όταν καταναλώνεται με μέτρο, δηλαδή όταν δεν ξεπερνάμε τα δύο ποτήρια την ημέρα. Αυτό το φημισμένο ποτό, αγαπητό σε όλο τον κόσμο, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών ουσιών που είναι καλές για το σώμα. Οι βασικές του ωφέλειες βρίσκονται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη και φλαβονοειδή, που είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς, μειώνουν τη χοληστερίνη, ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, προάγουν την αναγέννηση των κυττάρων, βοηθούν στη μείωση της παχυσαρκίας, καθαρίζουν τον οργανισμό και συμβάλλουν στην αποφυγή της πρόωρης γήρανσης.
Το κόκκινο κρασί διαθέτει επίσης στυπτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια του στόματος που συνδέονται με την τερηδόνα. Επίσης, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλουν στη μείωση των συνεπειών του καθιστικού τρόπου ζωής και, γενικά, συνεισφέρουν στη διατήρηση του σώματος σε βέλτιστη κατάσταση.

Υπάρχουν επίσης μελέτες που έχουν δείξει την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στην κατανάλωση κόκκινου κρασιού με μέτρο και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του κρασιού σε ρεσβερατρόλη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού και του προστάτη.
Πώς φτιάχνεται αυτή η συνταγή με σκόρδο και κόκκινο κρασί για τη βελτίωση της υγείας;

Έχοντας υπόψη όλες τις ιδιότητες του σκόρδου και του κόκκινου κρασιού, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η αποτελεσματική συνταγή αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο της υγείας μας, που μπορεί να καθαρίσει το αίμα, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να μειώσει την κακή χοληστερίνη, να βελτιώσει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, να προλάβει ασθένειες, να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και να καταπολεμήσει λοιμώξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από όλες τις ωφέλειές της, η συγκεκριμένη συνταγή λειτουργεί και ως ισχυρή αντικαρκινική τροφή, καθώς και τα δύο συστατικά της έχουν ιδιότητες που μπορούν να προλάβουν και να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.

Συστατικά
12 σκελίδες σκόρδο
1/2 λίτρο κόκκινο κρασί καλής ποιότητας

Οδηγίες
Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να κόψετε κάθε σκελίδα σκόρδο στα τέσσερα. Έπειτα, θα τις ανακατέψετε με μισό λίτρο κόκκινο κρασί σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Το γυάλινο μπουκάλι θα πρέπει να κλείνει καλά. Στη συνέχεια, αφήστε το για δύο εβδομάδες σε ένα σημείο του σπιτιού σας που το βλέπει ο ήλιος.
Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων θα πρέπει να ανακινείτε το μπουκάλι, δύο ή τρεις φορές την ημέρα.
Τέλος, στραγγίστε το υγρό και αδειάστε το σε ένα σκούρο μπουκάλι για να το διατηρήσετε. Πίνετε από αυτό κάθε μέρα.

Δοσολογία: πίνετε μία κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα τρεις φορές την ημέρα για έναν ολόκληρο μήνα. Είναι ιδανικό να κάνετε αυτή τη θεραπεία τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη