Οι τοξίνες που καταστρέφουν τον θυρεοειδή σας και μία μοναδική συνταγή ροφήματος για να τον σώσετε

Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί ως το κύριο κέντρο ελέγχου του σώματος, για αυτό το λόγο χρησιμοποιεί ενέργεια, ρυθμίζει τον τρόπο που ο οργανισμός δημιουργεί την πρωτεΐνη και ελέγχει την ευαισθησία του σώματος σε άλλες ορμόνες.
Η πρόσθια υπόφυση παράγει την ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδή αδένα (TSH), η οποία είναι υπεύθυνη για την ορμονική παραγωγή.
Σε εξετάσεις σχετικές με τον θυρεοειδή ως επί το πλείστον ελέγχεται αυτή η ορμόνη (TSH). Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές αποκαλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος των λειτουργιών των ορμονών.
Οι λειτουργίες του θυρεοειδούς επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Περιέργως, υπάρχουν επτά συνήθη στοιχεία στο νοικοκυριό μας που μπορεί να βλάψουν το θυρεοειδή σας.
Το περιβάλλον μας είναι συνεχώς γεμάτο με τοξίνες και δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για την εξάλειψή τους. Ευτυχώς, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών με τον θυρεοειδή μας, με την ελαχιστοποίηση της έκθεσης μας σε τοξικά στοιχεία.
Ο θυρεοειδής μπορεί να προστατευθεί με συμπλήρωση ιωδίου κατά των τοξινών.
7 Καταστροφικές τοξίνες που είμαστε συχνά εκτεθειμένοι και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του θυρεοειδούς

ΠλαστικάΤα πλαστικά είναι επικίνδυνα τόσο για το περιβάλλον όσο και το σώμα σας, και ως εκ τούτου, για το σύνολο της υγείας και του θυρεοειδούς. Μια χημική ουσία που προέρχεται από τα πλαστικά μπουκάλια, το αντιμόνιο, είναι ανησυχητική.
Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανακάλυψε ότι τα επίπεδα του αντιμονίου που βρέθηκαν σε χυμούς που εμφιαλώνονται σε πλαστικές φιάλες ήταν 2,5% υψηλότερα από ότι θεωρείται ότι είναι ασφαλές για το νερό της βρύσης. Επιπλέον, η ουσία BPA και φθαλικές ενώσεις έχουν επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Σόγια
Ανακαλύφθηκε ότι οι πρωτεΐνες σόγιας εξουδετερώνουν την ορμόνη του θυρεοειδούς υπεροξειδάση. Τα φυτοοιστρογόνα, η πρωτεΐνη που βρίσκεται στη σόγια, ενεργεί ως ένας παράγοντας που διαταράσσει την τακτική λειτουργία του θυρεοειδούς, δεδομένου ότι εμποδίζει την έκκριση της ορμόνης του θυρεοειδούς, εμποδίζει το ιώδιο από το να μετατραπεί σε θυρεοειδικές ορμόνες, μπλοκάρει την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί ιώδιο, και διακόπτει την περιφερική μετατροπή της Τ4 σε Τ3. Μια άλλη μεταβλητή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η σόγια είναι επίσης ένα γενετικώς τροποποιημένο τρόφιμο (ΓΤΟ).
Επιπλέον, μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι παιδιά που τρέφονταν με γάλα σόγιας είχαν αύξηση της θυρεοειδούς ορμόνης που διεγείρει τους (TSH), σε σχέση με τα παιδιά που τρέφονται με φόρμουλες μη-σόγιας.
Φθόριο
Το 70% της ύδρευσης στην Αμερική περιέχει φθόριο, το οποίο προστίθεται για να μειώσει την τερηδόνα. Ένα άλλο άγνωστο γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, το φθόριο προβλεπόταν στην πραγματικότητα σε μικρές αναλογίες των 2-5 mg σε καθημερινή βάση για περίοδο ενός μηνός, για τη θεραπεία υπερδραστήριου θυρεοειδή. Αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό των ανθρώπων που πίνουν φθοριωμένο νερό καθημερινά, αυτό είναι ένα πραγματικό ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει.

Αλογόνα
Τα αλογόνα είναι στην πραγματικότητα το φθόριο και το χλώριο. Αυτά τα αλογόνα απορροφώνται μέσω της τροφής, του νερού, ακόμα και του περιβάλλοντος. Το φθόριο και τα χλωριούχα αποτρέπουν τον θυρεοειδή να λειτουργεί αποτελεσματικά. Η υπερβολική έκθεση σε αλογόνα οδηγεί σε διακοπή της μεταφοράς του ιωδίου. Απαιτείται μόνο μικρές δοσολογίες των δύο αυτών ουσιών για να μειώσουν την λειτουργία του θυρεοειδούς. Αυτά τα αλογόνα εμποδίζουν τους υποδοχείς ιωδίου στο σώμα σας και να δημιουργηθεί το φυσικό ιώδιο στο σώμα σας.

Βρώμιο

Το βρώμιο είναι τοξικό για το θυρεοειδή, και βρίσκεται σχεδόν παντού από το καθαριστικό πισίνας μέχρι τα ζυμαρικά. Ακόμη και υγιείς ασθενείς μπορεί συχνά να έχουν αυξημένα επίπεδα της επιβραδυντικής ουσίας για πυρκαγιές, το βρώμιο, στο σώμα τους. Επιπλέον, μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο για να βρείτε στοιχεία, χωρίς αυτό το χημικό στο περιεχόμενό τους.

Φυτοφάρμακα

Μια μελέτη ανακάλυψε ότι περίπου το 60 τοις εκατό των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση είναι πιθανό να επηρεάσουν την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς. Η έρευνα απέδειξε ότι φυτοφάρμακα αντι-μυκήτων και ζιζανίων που χρησιμοποιούνται για τα λαχανικά μας έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς και αυξάνουν την αντίσταση στην απώλεια βάρους.
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι σύζυγοι των ανδρών που χρησιμοποιούσαν φυτοφάρμακα στην καθημερινή τους εργασία είναι σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα του θυρεοειδούς σε σχέση με άλλες γυναίκες.

Υπερχλωρικά
Υπερχλωρικό είναι ένα προϊόν αποβλήτων που δημιουργείται από τα καύσιμα από αεροσκάφη και πυραύλους, πυροτεχνήματα και αερόσακους. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ισχυρίζεται ότι σχεδόν ο καθένας στη γη έχει υπερχλωρικά στο σώμα του, γι “αυτό βρίσκεται ακόμη και στο νερό που χρησιμοποιείται για το πότισμα φρούτων και λαχανικών μας, ακόμη και στο πόσιμο νερό μας.
Επίσης, πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία απέδειξε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγει κάποιος την έκθεση σε υπερχλωρικά, αλλά πίνοντας φιλτραρισμένο νερό και να τρώγοντας βιολογικά λαχανικά και φρούτα μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους.

Παρακάτω δίνουμε μια συνταγή για φυσικό ποτό που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την υγεία σας και να παλέψετε θέματα του θυρεοειδούς.

Συνταγή:

Συστατικά:
3/4 γ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 3 πορτοκάλια)

1/4 γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (περίπου 1-2 λεμόνια)

1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 c. 100% χυμός cranberry (χωρίς ζάχαρη)

7 γ. Φιλτραρισμένο ή μεταλλικο νερό

1/4 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο

Μέθοδος παρασκευής:


Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το χυμό cranberry σε αυτό.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αναδεύοντας, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού.

Προσθέστε παγάκια και το δροσερό, αναζωογονητικό και υγιεινό ποτό σας είναι έτοιμο!

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.


Ακολουθήστε μας στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη