Τζίντζερ. Μια ρίζα, αμέτρητα οφέλη για την υγεία.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Πολλοί από εσάς πιθανόν να το έχετε δοκιμάσει σε κάποιο φαγητό, συνταγή ή ρόφημα. Λίγοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν τα ενδεχόμενα οφέλη που μπορεί να έχει η συστηματική κατανάλωση τζίντζερ για την υγεία μας.


Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις ιδιότητες που έχει το τζίντερ.

Σωματικά

αυξάνει το μεταβολισμό
μειώνει τη χοληστερίνη
βοηθάει στη χώνεψη
μειώνει τα φουσκώματα και βοηθάει στο μετεωρισμό
βοηθάει δραστικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους
Εγκεφαλικά

καταπολεμάει τον πονοκέφαλο και λειτουργεί ως φυσικό αναλγητικό
βοηθάει σε όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες
εάν το καταναλώσετε κατά της διάρκεια της μέρας θα αισθάνεστε πιο φρέσκος, με μεγαλύτερη ενέργεια δύναμη και ευεξία.
τις βραδυνές ώρες βοηθάει στη χαλάρωση και στον ύπνο
Anti stress

Το Τζίντζερ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην αποβολή των βλαβερών χημικών ουσιών που παράγει το σώμα μας όταν είμαστε σε καταστάσεις άγχους, στρες και πίεσης. Όταν είμαστε αγχωμένοι η διαδικασία της χώνεψης διαταράσσεται και αισθανόμαστε ανακατωσούρα και ναυτία. Το τζίντζερ είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για όλα τα παραπάνω.
Πρωϊνές ζαλάδες

Υπάρχουν πολύ λίγα σκευάσματα, φυτικά και συνθετικά που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πάρα ταύτα το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες άφοβα και αποτελεί εξαιρετικό βοήθημα για τις πρωϊνές ναυτίες. Συνιστάται πάντοτε η συμβουλή του θεράποντα ιατρού καθώς η κάθε εγκυμοσύνη έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Συμπληρωματικά, όταν αισθάνεστε ότι αγχώνεστε μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές γουλιές από τσάϊ με τζίντζερ.
Γρίπη και κρυολόγημα

Λόγω της υψηλής περιεκτηκότητας σε αντιοξειδωτικά και των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων αποτελεί ασπίδα προστασίας ενάντια στο κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη όπως και από την επιδείνωση όλων των συμπτωμάτων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθερώνει την αναπνοή και μετριάζει τον πονοκέφαλο. Βοηθάει στην εφίδρωση πράγμα που το κάνει εξαιρετικό βοήθημα για τη μείωση του πυρετού.
Στη μάχη κατά της αρθροίτιδας

Δεδομένου ότι το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της ρευματοειδής αρθροίτιδας και άλλων παθήσεων του μυοσκελετικού καθώς και του συνδετικού ιστού. Στοιχεία που περιέχονται στο τζίντζερ αποτρέπουν τη βιοσύνθεση της προσταγλανδίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία φλεγμονών. Υπάρχουν μελέτες που συνηγορούν πως το τζίντζερ σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματικό από συμβατικά φάρμακα.
Κρύα χέρια και πόδια;;

Το σύνδρομο των κρύων άκρων πλέον δεν αφορά μόνο την 3η ηλικία. Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό βοήθημα για το κυκλοφορικό και συνιστάται για όλους όσους αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για καλύτερα απότελέσματα δοκιμάστε και το ζεστό τσάϊ από ρίζα τζίντζερ.
Το αντικαρκινικό προφίλ του τζίντερ

Το εκχύλισμα τζίντερ έχει πολύ ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κουρκούμη ενώ ολοένα και περισσότερες μελέτες έρχονται στο φως που επιβεβαιώνουν την αντικαρκινική του δράση. Το πραγματικά εντυπωσιακό; Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό σε σχέση με άλλα φάρμακα που μπορεί ακόμη και να επιβαρύνουν περισσότερο την υγεία των ασθενών. Τι είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικό όμως; Δεν εμφανίζει σχεδόν καθόλου παρενέργειες ενώ χρησιμοποιείται καθημερινά στη διατροφή πολλών λαών εδώ και εκατοντάδες χρόνια.


Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στις ΗΠΑ το εκχύλισμα τζίντερ αποδείχτηκε ότι κατάφερε να συρρικνώσει το μέγεθος του όγκου του προστάτη κατά 56% σε ποντίκια ενώ μειώθηκαν αισθητά οι φλεγμονές !!! 17 άλλες μελέτες καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα κατατάσσοντάς το ένα μπαχαρικό / ισχυρότατο σύμμαχο για την υγεία με θετικά αποτελέσματα σε περισσότερες από 100 ασθένειες.

Τα οφέλη της υγειϊνής διατροφής όταν συνδυαστεί με ένα ισορροπημένο lifestyle χωρίς ακρότητες δε φαίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει συστηματική πρόσληψη τροφών με πλούσιο προφίλ θρεπτικών συστατικών. Το ίδιο συμβαίνει και με το τζίντζερ. Μπορούμε από τη μια να το χρησιμοποιήσουμε για άμεση ανακούφηση από ναυτίες, ανακατωσούρες ή ζαλάδες. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εάν έχουμε έντονες καούρες και δυσπεψία, αλλά για να έχουμε τα μακροπρόθεσμα οφέλη χρειάζεται συστηματική κατανάλωση.


Σε αυτή την περίπτωση η Healthia σας προτίνει ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε το X-tra Ginger 1000mg 90 caps.


Το παρόν άρθρο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Να παίρνετε πάντοτε τη γνώμη κάποιου ειδικού σε θέματα υγείας ή απευθυνθύτε στο θεράποντα ιατρό σας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook

 http://therapeftis.blogspot.gr/

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη