Σκόρδο, ένα όπλο κατά πάντων

Σκόρδο, ένα πανάρχαιο φυτικό όπλο κατά πάντων, αντίστοιχο του μηχανικού Kalashnikov. Αν μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα όπλο θα λέγαμε πως μοιάζει με το Kalashnikov. Το κύριο χαρακτηριστικό  του σκόρδου όπως και του  Kalashnikov είναι η εκπληκτική τους ανθεκτικότητα, απλότητα, και αποτελεσματικότητα. Το Kalashnikov ακόμη κι αν πέσει από μεγάλο ύψος, γεμίσει με άμμο ή βραχεί, θα συνεχίσει να ρίχνει τις προβλεπόμενες 650 βολές το λεπτό, χωρίς να μπλοκάρει. Επίσης, με βάρος μόλις 4,5 κιλά και μονάχα με οκτώ κινητά μέρη, ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να μάθει ταχύτατα να το συναρμολογεί και να το χρησιμοποιεί.
Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά πάντων (εξοντώνει ιούς, βάκιλους, βακτήρια, βρυκολάκες, τον Αζώρ, λοιπά Παλαιά ζούδια, το κακό μάτι, πόδι αυτί…) και εξοντώνει, ότι βρεθεί στον δρόμο του, για την υγεία μας δε, είναι σχεδόν πανάκεια.
Το σκόρδο μαζί με το παντζάρι ήταν από τις τροφές της θεάς Αφροδίτης, για να διατηρεί την σφριγηλότατα, την χάρη της και τον ερωτισμό της. Ποίος τολμάει σήμερα να φάει σκόρδα για ερωτική και παθιασμένη ζωή; Μονάχα οι γνωρίζοντες, και από σήμερα ελπίζω κι ΕΣΥ. Μιλάω σε όλο το άρθρο για Ελληνικά ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ σκόρδα, ΟΧΙ Κινέζικα.
Για την δύναμη αυτού του μικρού καρπού, σε σχέση με την υγεία μας, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο και σε επόμενο για το κρεμμύδι και τις θαυματουργές ιδιότητες του. Ναι Ναι μαζί με μια συνταγή. Απλή φυσικά, σαν όλες όσες θα πάρετε από αυτό το βήμα. Όχι μόνο γιατί η απλότητα δεν έχει εποχή, απλά φανατικούς λάτρης κάθε ηλικίας, αλλά και γιατί μόνο απλή ανάμιξη υλικών είναι αυτό που χρειάζεται και αγαπά το σώμα μας στην διατροφή του.
Σκόρδο μια Υπερτροφή Δύναμης. 
Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο αντίδοτο, που δρα κατά πάντων. Κατά της γήρανσης, του καρκίνου, του Αλτζχάιμερ, της κατάθλιψης, των αλλεργιών, του εμφράγματος, του κρυώματος, των ιών, των μικροβίων… τέλος δεν έχει η λίστα με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο άνθρωπος από αυτό το μικρό θαυματουργό δώρο της φύσης. Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό η ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.
Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.
Αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Σάρα Λ. Ντιλενι (104 ετών) και Α Ελίζαμπεθ Ντιλενι (102 ετών), στο βιβλίο τους «μια εκ βαθέων εξομολόγηση: Τα πρώτα εκατό χρόνια των αδελφών Ντιλενι».

Εδώ χρειάζεται να δώσουμε λίγη προσοχή.
Το σκόρδο πρέπει να μασιέται στο στόμα και να καταπίνεται μαζί με λίγο νερό. Έχουμε γίνει όμως μάρτυρες, συνήθως μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που τρώνε σκόρδο, γιατί γνωρίζουν πως ρίχνει την πίεση, να αναδίδουν μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Θεωρούμε πως ευθύνεται γι αυτό το σκόρδο, αλλά δεν είναι έτσι. Για την άσχημη μυρωδιά δεν ευθύνεται το σκόρδο αλλά το σώμα, το αδύναμο ανοσοποιητικό και οι άσχημη κατάσταση που  βρίσκεται. Ας το κάνω πιο λιανά.
Ένα μικρό παιδί, ή ένας υγιής άνθρωπος, όταν τρώει σκόρδο, μασώντας το, δεν μυρίζει άσχημα, μυρίζει σκόρδο. Ένας άνθρωπος με άσχημη σωματική κατάσταση, ασθενής, όταν φάει σκόρδο, βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά. Δεν ευθύνεται το σκόρδο, αλλά οι τοξίνες από τα κρέατα, τηγανιτά, γαλακτοκομικά που ταυτόχρονα, καταναλώνει. Το σκόρδο προσπαθώντας να καθαρίσει, δημιουργεί αταξία στο σώμα και στις οσμές του.
Είναι παρατηρημένο πως οι ασθενείς, μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που καταναλώνουν σκόρδο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κάνουν και άσχημη διατροφή. 
Τι να κάνει το σκόρδο μετά; Είπαμε είναι πανάκεια αλλά σε μια ισορροπημένη διατροφή, με ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Παϊδάκια με πατάτες τηγανιτές, αλάτι και κόκα κόλα και μετά δυο σκελίδες σκόρδο για την χοληστερίνη και την πίεση, μόνο οι ανόητοι το κάνουν και δυστυχώς είναι πολλοί με αποτέλεσμα να βρωμάνε.
Είναι κι ένας καλός δείκτης, και κριτήριο, αν τρως σκόρδο και δεν βρωμάς,
αν το στομάχι σου το χωνεύει, έχεις καλό ανοσοποιητικό.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη