Πώς να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι βιταμίνη C

Η βιταμίνη C προστατεύει από την καρδιοπάθεια, προστατεύει τις αρτηρίες από την αθηρωματοσκλήρωση, αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL και ρίχνει την πίεση. Δρα ως αντισταμινικό κατά των αλλεργιών, προφυλάσσει από το κοινό κρυολόγημα, προστατεύει από τον καρκίνο, τους χολόλιθους και την υγεία των οφθαλμών.

Είναι μια απαραίτητη βιταμίνη η οποία βρίσκεται σε πληθώρα φρούτων και άλλων τροφών.
Οι καπνιστές χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C, αφού κάθε τσιγάρι αφαιρεί 25 mg βιταμίνης C από τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως κάποιος που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα χάνει περί τα 500 mg βιταμίνης C καθημερινά.

Τα οφέλη από τη φλούδα του πορτοκαλιού

Στη φλούδα ενός μεσαίου μεγέθους πορτοκαλιού περιέχονται περίπου 60mg φλαβονοειδών και 70mg φυτοθρεπτικών συστατικών ή αν προτιμάτε «ουσίες ζωτικής σημασίας». Επίσης η φλούδα του πορτοκαλιού βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ συμβάλλει στη βέλτιστη λειτουργία του αναπνευστικού, καταπραΰνει το βήχα και είναι αρκετά χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από άσθμα. Περιέχει ακόμα ενεργά συστατικά και αιθέρια έλαια που βοηθούν το συκώτι να αποβάλει καλύτερα τις τοξίνες στον οργανισμό, έχει επίσης αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν τρόπο παρασκευής Βιταμίνης C..

Πως να φτιάξετε βιταμίνη C μόνοι σας

Φτιάχνοντας μόνοι σας στο σπίτι τη δική σας βιταμίνη C είναι μια καλή επιλογή να γεμίσετε τον οργανισμό με τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται, αλλά να γεμίσετε ακόμα και την τσέπη σας αφού δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε καθόλου χρήματα.

– Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια πριν τα φάτε και ξεφλουδίστε τα, φυλάξτε τις φλούδες για να φτιάξουμε τη βιταμίνη C που χρειαζόμαστε.

– Κόψτε σε λεπτές λωρίδες τις φλούδες και αφήστε τις να αποξηρανθούν σε θερμοκρασία δωματίου, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει μερικές μέρες, θα είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμες όταν γίνουν αρκετά σκληρές.

– Όταν έχουν σκληρύνει αρκετά σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να παρασκευάσουμε τη δική μας βιταμίνη C, αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να τις αλέσετε σε ένα μύλο του καφέ και η βιταμίνη μας είναι έτοιμη το μόνο που απομένει είναι να φυλάξετε τη σκόνη σε ένα γυάλινο βάζω που κλείνει αεροστεγώς.

Μπορείτε να την καταναλώνετε καθημερινά, είτε προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού από τη σκόνη της βιταμίνης C στους χυμούς ή τα smoothie, εναλλακτικά μπορείτε ακόμα να καταναλώσετε ένα κουταλάκι σκέτο, η ποσότητα αυτή είναι η κατάλληλη ημερήσια δόση που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας σε βιταμίνη C.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται βιολογικά πορτοκάλια, για να είστε σίγουροι πως δεν έχουν υποβληθεί σε χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη