Γλυστροκουμαριά το ανθοελιξήριο που αφαιρεί την σκληρότητα προς τον εαυτό μας



Arbutus andrachne

Είναι αειθαλές δένδρο, που κρατάει τα φύλλα του καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ανθίζει από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και τα σπέρματά του ωριμάζουν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα και αυτογονιμοποιούνται, ενώ επικονιάζεται και με τη βοήθεια μελισσών. Ο καφέ φλοιός της σταδιακά ξεκολλά και αφήνει πίσω του έναν τέλειο, λείο φλοιό που ποικίλει σε χρώμα από βαθύ κόκκινο έως έντονο κίτρινο.Τα περισσότερα δέντρα δημιουργούν σκληρούς και δυνατούς κορμούς με πολλές επιστρώσεις για να προστατέψουν την εσωτερική τους ύπαρξη. Να αντέξουν την σκληρότητα του κόσμου και την βαριά ενέργεια στην ύλη.

Είναι ένα δέντρο που έχει αποβάλλει τον σκληρό φλοιό του, χωρίς να χρειάζεται τόσες επιστρώσεις για προστασία, μας διδάσκει τον τρόπο να αφήνουμε με ασφάλεια τον εαυτό μας στην αγκαλιά της φύσης, στην ροή της ζωής χωρίς περιορισμούς και φόβους για το άγνωστο. Μας βοηθά να γλυκάνουμε και να μαλακώσουμε την συμπεριφορά μας προς τον εαυτό μας αλλά και προς τους ανθρώπους γύρω μας.

Το ανθοελιξήριο της γλυστροκουμαριάς είναι η εξέλιξη των μπουμπουκιών της κουμαριάς, προσφέροντας μας χαρά, αισιοδοξία, παιχνίδι, ανεμελιά, σύνδεση με το εσωτερικό μας παιδί, χωρίς άμυνες και φόβο. Είναι μια δόνηση της Νέας Ενέργειας με ωριμότητα και δύναμη προς όλες τις πτυχές του εαυτού μας.

Ειρήνη Δελημήτρου.
Ολιστική Βοτανοθεραπεία - Ανθοθεραπεία

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη