Υποφέρετε από κακή κυκλοφορία του αίματος;; Δείτε ΠΩΣ θα λύσετε αυτό το πρόβλημα μέσα σε 20 λεπτά

Το πρόβλημα της κακής κυκλοφορίας τους αίματος μπορεί να λυθεί με μερικές ασκήσεις stretching από 15 μέχρι 20 λεπτά την ημέρα. Είναι μία καλή άσκηση για όλες τις φλέβες σας, επειδή βοηθάει στον μηχανισμό της διαστολής και συστολή τους.
Όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο, κάντε στο σπίτι σας μερικές ασκήσεις stretching και μερικά push-ups, η κάντε ποδήλατο έξω ή κολυμπήστε στην πισίνα. Επίσης, δεν χρειάζεται να περνάτε τις ώρες σας στο ίδιο σημείο όταν δουλεύετε. Σηκωθείτε όρθιοι και περπατήστε, σκύψτε μπροστά, περιστρέψτε τα πόδια σας ενώ κάθεστε αν νιώθετε να πονάνε.
Προσπαθήστε να κάνετε μία ρουτίνα όταν σηκώνεστε το πρωί που περιλαμβάνει ένα πεντάλεπτο μασάζ στα σημεία βελονισμού.  Κατά κύριο λόγο στους λοβούς των αυτιών σας, απ’όπου πρέπει να ξεκινήσετε, μετά συνεχίστε στο κυρίως αυτί και τελειώστε στις τελικές αρθρώσεις του. Οι ειδικοί συνιστούν έναν αριθμό ασκήσεων που θα βελτιώσουν σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος σας και θα βοηθήσουν το σώμα σας να διατηρήσει την ενέργεια και το σχήμα του.
STRETCHING
Μην σηκωθείτε αμέσως το πρωί από το κρεβάτι σας. Αντί γι’αυτό κάντε λίγο stretching. Τεντώστε καλά τα χέρια και τα πόδια σας.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
Ξεκινήστε κουνώντας κυκλικά τα χέρια σας για να γυμνάσετε τους συνδέσμους σας. Καθώς στέκεστε όρθιοι, σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και κατεβείτε προς τις φτέρνες σας μέχρι να νιώσετε ότι οι μυς σας «τραβιούνται». Επαναλάβετε τουλάχιστον 10 φορές.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΑΙΜΟΥ
Γυρίστε τον λαιμό σας στα αριστερά μετρήστε μέχρι το 10 και μετά γυρίστε δεξιά και κρατηθείτε πάλι εως το 10.  Μετά από αυτό στριφογυρίστε το κεφάλι σας και τελειώστε την άσκηση χαμηλώνοντας το κεφάλι σας μέχρι να ακουμπήσει το στέρνο σας.
PUSH-UPS
Κάντε ένα σετ από 10  pushups πριν το πρωινό σας ντους. Θα σας δώσει την δύναμη που χρειάζεστε καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.
ΣΗΚΩΜΑ ΦΤΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΩΝ
Εναλλακτικά το σήκωμα της φτέρνας και των δαχτύλων των ποδιών σας είναι μία καλή άσκηση για την άντληση αίματος προς τα πόδια όταν αισθάνεστε μούδιασμα και πόνο στα πόδια σας. Καθίστε με τα γόνατα σας σε ορθή γωνία προς το πάτωμα. Μετά σηκώστε τα δάχτυλα σας από το πάτωμα καθώς κρατάτε τις φτέρνες σας στο πάτωμα. Μετά χαμηλώστε προς το πάτωμα. Επαναλάβετε την άσκηση με το ένα πόδι σας και μετά δοκιμάστε και με τα δύο πόδια ταυτόχρονα. Τελειώστε την άσκηση προσπαθώντας να φέρετε κοντά τα δάχτυλα στην φτέρνα σας.
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΔΙΩΝ
Καθώς κάθεστε στην καρέκλα, περιστρέψτε τα πόδια σας με την φορά του ρολογιού 10 φορές. Αυτό θα αυξήσει την ευλυγισία και την άντληση αίματος στα πόδια σας. Θα αισθανθείτε αμέσως την διαφορά.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΕΡΙΩΝ
Τεντώστε και ανοίξτε τα δάχτυλα σας. Κάντε μία γροθιά και κρατήστε την για μερικά δευτερόλεπτα, και μετά ανοίξτε πάλι τα δάχτυλα σας. Αυτό θα αποτρέψει τις κράμπες και θα βοηθήσει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Μετά χαλαρώστε τους συνδέσμους των χεριών σας κάνοντας ολόκληρες περιστροφές των χεριών σας από του ώμους, για περίπου ένα λεπτό.
ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την καλή κυκλοφορία τους αίματος. Δυναμώνει τα πόδια σας και σας χαλαρώνει καθώς οδηγεί το αίμα σε ολόκληρο το σώμα. Είναι η πιο απλή και εύκολη μορφή γυμναστικής. Ξεκινήστε με μικρούς περιπάτους δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.
ΚΟΛΥΜΠΙ
Το κολύμπι ασκεί μικρή επιρροή στους συνδέσμους σας και είναι χρήσιμο για το σώμα σας επειδή είναι μία άσκηση με μηδενικό φορτίο. Με το κολύμπι γυμνάζετε όλο σας το σώμα και βελτιώνετε την παροχή οξυγόνου προς την καρδιά και τα πνευμόνια σας. Άνθρωποι από όλες ηλικίες μπορούν να κολυμπήσουν και ειδικά εκείνοι που υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς τους.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ
Η ποδηλασία είναι καλή για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα χαμηλότερα σημεία του σώματος σας. Ο χορός μπορεί να μην είναι μία καθημερινή άσκηση, αλλά είναι σημαντική στην βελτίωση της γενικής κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας.

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη