"Μπλοκαρισμένα τσάκρα"


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβετε ποιο τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένο και σε ποιο βαθμό. Το βασικότερο από όλα όμως είναι να καταλάβετε ότι όποια μέθοδο και αν ακολουθήσετε δεν πρέπει να βλέπετε τα πράγματα αγχωμένα και να βγάζετε συμπεράσματα που ξεκινάνε από φόβους σας. Η πρώτη μέθοδος σχετίζεται με την εκδήλωση του μπλοκαρίσματος ή της ανισορροπίας σε σωματικό επίπεδο και είναι μια σχετικά απλή και εύκολη μέθοδος.
Κάθε τσάκρα σε σωματικό επίπεδο αντιστοιχεί και επηρεάζει κάποια περιοχή του ανθρώπινου σώματος και τις λειτουργίες της περιοχής αυτής.

Δείτε λοιπόν στον παρακάτω πίνακα τις αντιστοιχίες των τσάκρα και των ανθρώπινων λειτουργιών και εντοπίστε το δυσλειτουργικό τσάκρα για την περίπτωσή σας ανάλογα με τα συμπτώματα. Μπορεί να υπάρχουν πολλές περιοχές μπλοκαρισμένες και αν αυτό ισχύει τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό γιατρό.

Μια συνοπτική αναφορά στα μέρη του σώματος και στους αδένες που αντιστοιχούν στα επτά τσάκρα:



Τα Τσάκρα Μέρος Του Σώματος Αδένας
Τσάκρα 1ο Σπονδυλική στήλη, οστά, νύχια, δόντια, πόδια, πρωκτός, έντερα, προστάτης, αίμα, κύτταρα Επινεφρίδια
Τσάκρα 2ο Γεννητικά όργανα, και όλα τα υγρά του σώματος (αίμα, σπέρμα, ιδρώτας, στομαχικά υγρά.) Γεννητικοί αδένες
Τσάκρα 3ο Μέση, κοιλιά, στομάχι, συκώτι, σπλήνα, νευρικό σύστημα Πάγκρεας
Τσάκρα 4ο Πλάτη, καρδιά, θώρακας, κυκλοφορικό σύστημα, δέρμα, χέρια Θύμος
Τσάκρα 5ο Πνεύμονες, οισοφάγος, λαιμός, σαγόνι, μάγουλα Θυρεοειδής αδένας
Τσάκρα 6ο Αυτιά, μύτη, μάτια, πρόσωπο Υπόφυση
Τσάκρα 7ο Εγκέφαλος, κρανίο Επίφυση
Ενδείξεις για πιθανά μπλοκαρίσματα:
Το 1ο τσάκρα:
Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει πιθανότατα να μην έχετε πολλές αντοχές και άμυνες. Κουράζεστε γρήγορα από το παραμικρό και αυτό σας οδηγεί στο να κάνετε άσχημες σκέψεις, να νοιώθετε αβεβαιότητα και να θέλετε να τα παρατήσετε. Μπορεί να κρυολογείτε εύκολα ή το κρύωμα σας να αργεί πολύ να περάσει και να σας ταλαιπωρεί. Μια άλλη χαρακτηριστική ένδειξη μπλοκαρισμένου 1ου τσάκρα είναι η δυσκοιλιότητα καθώς επίσης και η τάση να προσπαθούμε να βρούμε ασφάλεια μέσα από την ύλη, όπως το φαγητό ή τα υλικά αγαθά. Οι επιθυμίες σας σάς οδηγούν σε εντάσεις και καταστροφές.

Το 2ο τσάκρα:
Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να έχετε θέματα και προβλήματα γύρω από τη σεξουαλικότητά σας. Μπορεί το μπλοκάρισμα αυτό να εκδηλώνετε με προβλήματα που έχουν να κάνουν με άτομα του αντίθετου φύλου από εσάς αλλά όχι απαραίτητα μέσα σε μια σεξουαλική σχέση. Χαρακτηριστικά συμπτώματα του συγκεκριμένου μπλοκαρίσματος είναι η δυσκολία σωματικής επαφής, ακόμη και ένα χάδι να σας βγαίνει δύσκολα, η απουσία αυτοεκτίμησης και/ή οι έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις.
Το 3ο τσάκρα:
Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να έχετε κάθε τόσο ξεσπάσματα θυμού και έντασης ειδικά σε στιγμές που τα σχέδιά σας δεν υλοποιούνται ή με την εντελώς αντίθετη αντίδραση με το να αισθάνεστε δηλαδή εντελώς αβοήθητοι μπροστά στις δυσκολίες και να βλέπετε παντού εμπόδια. Η κατάσταση που επικρατεί γύρω σας αν υπάρχει το μπλοκάρισμα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε ότι ο λόγος σας δεν περνάει και ότι οι άλλοι δε σας ακούν και δε σας καταλαβαίνουν.

Το 4ο τσάκρα:
Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να έχετε υπερβολικά υψηλές άμυνες απέναντι στον πόνο σωματικό ή ψυχικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε ότι δεν παίρνετε αγάπη και αυτό ισχύει γιατί εσείς δεν είστε ανοιχτοί στο να δεχτείτε την αγάπη και από την άλλη αν το μπλοκάρισμα είναι πολύ έντονο μετά από κάποιο σοκ ή αν υπάρχει πολύ καιρό τότε μπορεί να έχετε και εκδηλώσεις του σε καθαρά σωματικό επίπεδο όπως προβλήματα με την καρδιά σας ή συνεχόμενα ατυχήματα στην περιοχή του θώρακα ή ακόμη και να έχετε μια σχέση που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο σεξ.
Το 5ο τσάκρα:
Όταν είναι μπλοκαρισμένο μπορεί να σας κάνει να έχετε προβλήματα στην εκφορά του λόγου, να δυσκολεύεστε να μεταφέρετε καθαρά τη σκέψη σας στους άλλους και ακόμη να χρησιμοποιείτε υβρεολόγιο στην καθημερινότητά σας. Αν το μπλοκάρισμα είναι προχωρημένο τότε αυτό μπορεί να σας φέρει πόνους στα άκρα, σίγουρο τραυλισμό και εγκλεισμό σας σε ένα περιοριστικό και μονότονο περιβάλλον.
Το 6ο τσάκρα:
Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να μπερδεύετε τη φαντασία με την πραγματικότητα και συχνά να παίρνετε λάθος αποφάσεις γιατί δεν κάνετε σωστή εκτίμηση των καταστάσεων. Μπορεί να έχετε προβλήματα στην όραση τα οποία επιδεινώνονται όσο περισσότερο αφήνετε το μπλοκάρισμα να υπάρχει. Από την άλλη μπορεί να λειτουργείτε υπερβολικά εγκεφαλικά και λογικά και να απορρίπτετε οτιδήποτε δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.
Το 7ο τσάκρα:
Δε μπορεί από τη φύση του να είναι μπλοκαρισμένο. Είναι ή δεν είναι ανοιχτό. Δεν είναι ανοιχτό όταν δε μπορείτε να δεχτείτε ανώτερες πνευματικές αλήθειες και όταν είστε πάρα πολύ έντονα εγκλωβισμένοι μέσα στη δυϊκή σκέψη.
Ένας άλλος τρόπος να καταλάβετε και να εντοπίσετε ποιο ή ποια τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένα ή δυσλειτουργούν είναι ο παρακάτω πίνακας.
Κάθε τσάκρα έχει μια θετική και μια αρνητική όψη λειτουργίας ανάλογα με ποιο τρόπο εμφανίζονται κάποιες ιδιότητες και στοιχεία χαρακτήρα. Δείτε λοιπόν στον παρακάτω πίνακα αν παρουσιάζετε στη συμπεριφορά σας κάποια από τα στοιχεία της αρνητικής στήλης.

Τα Τσάκρα Θετική Άποψη Αρνητική
Τσάκρα 1ο Αγνότητα Πόθος, ασέλγεια
Τσάκρα 2ο Επίκληση Θυμός, μίσος, κακία
Τσάκρα 3ο Ειρήνη, ηρεμία Πλεονεξία, απληστία φόβος
Τσάκρα 4ο Αγνή θεία αγάπη Λήθαργος, νωθρότητα, οκνηρία
Τσάκρα 5ο Δημιουργική δύναμη τελειότητας Φθόνος και επιθυμία για προσωπική επικράτηση
Τσάκρα 6ο Συγκέντρωση και αφιέρωση Υπερηφάνεια, διανοητική αλαζονεία
Τσάκρα 7ο Φωτοστέφανο. συνάφεια με το χριστικό κέντρο Καμία


Αφού λοιπόν εντοπίσετε το μπλοκαρισμένο ή δυσλειτουργικό σας τσάκρα μπορείτε να ακολουθήσετε διάφορες μεθόδους καθαρισμού όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια, χρώματα ή τους αντίστοιχους πολύτιμους λίθους που παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.
Τα Τσάκρα Χρώμα Λίθοι Αιθέρια Έλαια
Τσάκρα 1 Κόκκινο Χαλαζίας, Αιματίτης, Όνυχας, Οψιδιανός Πατσουλί, Μύρο, Σανταλόξυλο, Αγγελική, Μοσχολίβανο
Τσάκρα 2 Πορτοκαλί Ίασπις, Κεχριμπάρι Υλανγκ Υλανγκ, Γιασεμί, Νερόλι, Σανταλόξυλο
Τσάκρα 3 Κίτρινο Κιτρίνης, Κίτρινος Καλσίτης, Ίασπις, Κορνεόλη Μαντζουράνα, Λεμόνι, Δεντρολίβανο
Τσάκρα 4 Πράσινο Αβεντουρίνη, Τουρμαλίνη, Μαλαχίτης Μελισσοβότανο, Περγαμόντο, Τριαντάφυλλο, Ροδόξυλο
Τσάκρα 5 Τυρκουάζ Τυρκουάζ, Χρυσόκολλα, Ακουαμαρίνα Μελίχρυσος, Ροζ Γεράνι, Μύρτος
Τσάκρα 6 Μπλε Μπλε Αχάτης, Μπλε Τοπάζι, Σελεστίτης Χαμομήλι, Αρτεμίσια, Λουίζα, Ύσσωπος
Τσάκρα 7 Ιντιγκο Αμέθυστος, Λάπις Λαζούλι, Αζουρίτης Δεντρολίβανο, Λεβάντα, Μαύρο, Δυόσμος, Μύρο



Πώς «καθαρίζονται» τα Τσάκρα
Επιλέξτε ένα σημείο ήσυχο όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Φροντίστε ο φωτισμός να είναι χαμηλός και «γλυκός» ώστε να μην σας αποσπά την προσοχή. Καθίστε άνετα σε μια καρέκλα με μπράτσα, με την πλάτη ίσια, τα πόδια να πατούν καλά κάτω και τα χέρια χαλαρά στα μπράτσα της καρέκλας, ή ξαπλώστε κάπου ανάσκελα με το σώμα ίσιο και με ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τον αυχένα. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσετε και να διώξετε όλες τις ανεπιθύμητες σκέψεις.
Όταν αισθανθείτε χαλαροί και έτοιμοι να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε την προσοχή σας στην περιοχή του 1ου Τσάκρα. Πάρτε βαθιές αναπνοές και οραματιστείτε με κάθε εισπνοή όλη την αρνητική ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί σε εκείνη την περιοχή να σχηματίζει μια μαύρη σφαίρα. Με κάθε εκπνοή, οραματιστείτε αυτήν την σφαίρα να αποβάλλεται από το σώμα σας και να φεύγει μακριά. Επαναλάβετε 5-7 φορές. Μετά, με κάθε εισπνοή οραματιστείτε την περιοχή αυτή του σώματος να περιβάλλεται από ένα ζωηρό, καθαρό, κόκκινο φως ενέργειας το οποίο δυναμώνει και επεκτείνεται με κάθε εκπνοή. Επαναλάβετε 5-7 φορές. Με την ίδια διαδικασία συνεχίστε στα υπόλοιπα Τσάκρα, ξεκινώντας πάντα από κάτω προς τα πάνω, αλλάζοντας κάθε φορά μονάχα το χρώμα δύναμης ανάλογα με το Τσάκρα (όπως αναφέρονται τα χρώματα παραπάνω). Μπορείτε να οραματιστείτε το κάθε Τσάκρα είτε σαν ένα σημείο, είτε σαν μια σφαίρα, είτε σαν μια «ζώνη» που περιβάλλει το σώμα γύρω από το σημείο του αντίστοιχου Τσάκρα.

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη