Επιχείρηση ανασυγκρότησης ψυχής και σώματος με 12 απλά βήματα.


Χρώματα , μουσικές κι αγάπη!

Πώς να ξεκινήσεις σε ένα blog , όταν σκέφτεσαι ότι έχεις τόσο λίγα να πεις;

Πώς να επιχειρήσεις να περιγράψεις μια ουσία πραγμάτων που όποιος τη διαβάσει θα πει: «Σιγά το νέο! Αυτό το ήξερα από πάντα .»

Πώς να μιλήσεις για ό,τι κάθε άνθρωπος θα ήθελε να ακούσει κάποια στιγμή , χωρίς να ξέρεις ποια είναι αυτή η στιγμή;

Σήμερα, ξεκινώ μαζί σας αυτό το ταξίδι εξερεύνησης του νου, του σώματος, του περιβάλλοντος και φιλοδοξώ να αλιεύσουμε μαζί τη φυσική γνώση που όλοι διατηρούμε στο βάθος των κυττάρων μας, αλλά που κάποιος ξένος καλείται κάθε φορά να μας προκαλέσει να την ανεβάσουμε στο συνειδητό μας, για να την προσέξουμε και να την αξιοποιήσουμε, ώστε να ζήσουμε καλά κι εμείς και το περιβάλλον μας, τώρα και στο μέλλον. Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να βάλει κανείς τα θεμέλια μιας αλλαγής, να κάνει μια ευεργετική ανασυγκρότηση στη ζωή και τους στόχους της.

Επιχείρηση «ανασυγκρότηση» λοιπόν, σε δράση:

Ας αρχίσουμε συγκεντρώνοντας το οπλοστάσιό μας: Ό,τι πιο φυσικό, πιο ζωντανό, εύηχο, πολύχρωμο, αρμονικό, φρέσκο φανταστείτε, μπορείτε να το επιστρατεύσετε.

Βήμα 1ο : Ξεκινήστε με μια αποτοξίνωση. Φρέσκα λαχανικά και φρούτα, άψητοι ξηροί καρποί και καθαρό νερό μπορούν να σας βοηθήσουν.

Για να χτίσεις κάτι καινούριο, πρέπει να καθαρίσεις και να κάνεις χώρο γι’ αυτό. Το σώμα, κάθε μέρα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ταλαιπωρείται από τη συσσώρευση επιβλαβών ουσιών που συνοδεύουν τις τροφές, το νερό, ή ακόμη και τις σκέψεις. Τις τοξίνες αυτές τις αποθηκεύει στο λίπος του, ώστε να τις απενεργοποιήσει όσο είναι δυνατόν, για να μην επηρεάζουν δυσμενώς τις λειτουργίες του. Αυτός, μπορεί να είναι κι ένας σημαντικός λόγος, που όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, δυσκολευόμαστε – το σώμα συγκρατεί το λίπος για να μην αναγκαστεί να βγάλει τις τοξίνες στην κυκλοφορία και κάνει κακό στην υγεία του-. Όσο λιγότερες τοξίνες έχει ο οργανισμός, τόσο πιο εδραιωμένη είναι η υγεία του.

Βήμα 2ο : Πετάξτε όλα τα μαύρα ρούχα που έχετε στην γκαρνταρόμπα σας. Το μαύρο σας απομακρύνει από τη χαρά της ζωής.

Δεν είναι τυχαίο που στη φύση το μόνο μαύρο πράγμα που υπάρχει, είναι η μαύρη μούχλα που είναι ισχυρότατο δηλητήριο. Το μαύρο δεν είναι χρώμα, είναι απουσία χρώματος. Φορώντας το, ο οργανισμός χάνει την ευκαιρία να τροφοδοτηθεί από την πολύχρωμη φυσική ακτινοβολία του ηλιακού φωτός, κι έτσι σιγά σιγά μειώνεται η ζωτικότητά του.

Βήμα 3ο: Πετάξτε, πουλήστε, ή χαρίστε ό,τι κατέχετε και έχετε πάνω από δύο χρόνια να το χρησιμοποιήσετε. Η ομορφιά θέλει χώρο για να αναπνέει. Τα πολλά πράγματα στο χώρο, όπως και τα άχρηστα, παλιά, κατεστραμμένα πράγματα, συσσωρεύουν γύρω τους αρνητική ενέργεια και δημιουργούν μια βαριά αρνητική αίσθηση.

Βήμα 4ο : Προσοχή στις σκέψεις. Οι απαισιόδοξες και αγχώδεις σκέψεις μπλοκάρουν το μυαλό και αυξάνουν την τοξίνη στο σώμα.

Είναι αλήθεια: Το σώμα δεν τοξινώνεται μόνο απ’ ό,τι δυσμενές έρχεται απ’ έξω, αλλά και απ’ ό,τι λυπηρό παράγει μέσα του, με τη δική του σκέψη. Η σκέψη μας είναι δημιουργική. Ό,τι σκεφτούμε δημιουργείται. Αρνητικές σκέψεις δημιουργούν καταστροφές, θετικές σκέψεις δημιουργούν επιτυχίες, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα μας.

Βήμα 5ο: Αναπνέετε βαθειά. Έτσι ο εγκέφαλός σας οξυγονώνεται, μειώνεται το στρες και κατεβάζετε ιδέες. Επίσης, η καλή οξυγόνωση είναι βασική για την προστασία από λοιμώξεις.

Βήμα 6ο: Βγείτε να δείτε τον κόσμο με τα πόδια, όχι μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου. Έτσι, θα σταματήσετε να φοβάστε για το κάθε τι που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Πίσω από το τζάμι του αυτοκινήτου ή της τηλεόρασης, ο κόσμος μπορεί να δείχνει διαφορετικός απ’ ό,τι πραγματικά είναι. Μπορεί να δείχνει απειλητικός, ή ακόμη και τελειότερος απ’ ό,τι είναι. Πάντως δεν είναι πραγματικός. Δεν έχει γεύση, μυρωδιά, χρώμα πραγματικό, αίσθηση αλήθειας. Μη φοβάστε να τον δείτε έξω από τα φίλτρα, να τον περπατήσετε, να τον γευτείτε. Δοκιμάστε το, αν δεν το έχετε ήδη κάνει και εκστασιαστείτε από το μεγαλείο της ζωής.

Βήμα 7ο: Λουστείτε στο φως της μέρας.

Ο ήλιος δίνει ζωή. Σταματήστε να τον φοβάστε. Χάρη στο ηλιακό φως παράγεται η βιταμίνη D (πολύ σημαντική για την υγεία των οστών, των μυών, του ανοσοποιητικού συστήματος), καταπολεμάται η κατάθλιψη, διεγείρεται το πνεύμα και ανθίζει η δημιουργικότητα του ανθρώπου. Φροντίστε να εκτίθεστε στο φως του ήλιου, για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα. Αν έχετε τάσεις κατάθλιψης, περπατήστε το απόγευμα, όταν ο ήλιος πηγαίνει προς τη Δύση και το φως του παίρνει πορτοκαλί χρώμα, με το πρόσωπο κόντρα στον ήλιο. Η πορτοκαλί ακτινοβολία, είναι αντικαταθλιπτική

Βήμα 8ο: Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας χαλάει τη διάθεση φορτώνοντάς σας με τα προβλήματά του. Συζητήστε μαζί του, μόνον εφόσον έχει βρει ήδη τρεις τουλάχιστον λύσεις για το καθένα, και συζητήστε μόνο για τις λύσεις. Προστατεύετε έτσι των εαυτό σας από την ενεργειακή αφαίμαξη των γκρινιάριδων και αυτών που το παίζουν μονίμως θύματα.

Βήμα 9ο : Βρείτε ποιοι είστε. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική και νοητική σας ισορροπία, να ζείτε με τις δικές σας αρχές, να ορίζετε τα δικά σας πρότυπα, την δική σας ιδιαίτερη κατεύθυνση στη ζωή, τον δικό σας προσωπικό τρόπο δράσης. Μην επαναπαύεστε στο τι σας ωθεί το περιβάλλον να κάνετε για το παρόν και το μέλλον σας. Βρείτε τι είναι αυτό που εσείς θέλετε. Τι σας ενθουσιάζει, τι σας κάνει ευτυχισμένους, τι είναι χαρούμενα δημιουργικό για σας, τι φέρνει αυτή την ιδιαίτερη λάμψη και ευτυχία στη ζωή σας. Έτσι, θα ξέρετε πάντα πού πάτε και θα είστε καθημερινά ευτυχισμένοι. Αποδεχθείτε τα καλά και τα άσχημα του εαυτού σας και αγαπήστε τον όπως είναι, γι’ αυτό που είναι. Όπως κι αν σας φαίνεται εσάς, δεν παύει να είναι σημαντικός για την πορεία του κόσμου. Αναδείξτε τον, μην τον κρύβετε. Διορθώστε μέσα του και πάνω του ό,τι δεν σας αρέσει, αλλά μην τον κριτικάρετε. Διορθώστε τα όλα με αγάπη και συγκατάβαση. Όπως και να έχει, να του το υπενθυμίζετε κάθε μέρα, ότι η αξία του είναι μοναδική και ανεπανάληπτη.

Βήμα 10ο : Οργανώστε τα όνειρά σας. Γράψτε τα, ζωγραφίστε τα, βάλτε τους ένα χνάρι στην ύλη, σχεδιάστε τη στρατηγική σας, ώστε να τα πραγματοποιήσετε. Το να έχετε στόχους σας κρατάει υγιείς και όμορφους-ες. Έπειτα, αν οι στόχοι είναι ξεκάθαροι και είστε εστιασμένοι, σίγουρα θα βρείτε τρόπο να τα πραγματοποιήσετε.

Βήμα 11ο : Ακούστε μουσική που σας ευεργετεί. Το να ακούτε απλώς μουσική, μπορεί να σας είναι συνήθεια. Η μουσική όμως που ακούτε, σας ευεργετεί; Υποστηρίζει την υγεία του σώματος και του μυαλού σας, ή σας αποδιοργανώνει, εξαντλώντας τη ζωτική σας ενέργεια;

Όταν έχεις να κάνεις μ’ ένα ζωντανό οργανισμό, πρέπει να σκεφτείς ότι αυτός, εκτός από ύλη είναι και ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι αλληλεπιδρά με άλλα ενεργειακά συστήματα. Ο ήχος είναι συστήματα ενεργειακών κυμάτων, που αναπόφευκτα, αλληλεπιδρούν με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των ζωντανών οργανισμών. Μπορεί λοιπόν ο ήχος να συντονίζεται αρμονικά με τον οργανισμό και να τον ευεργετεί, ή να συντονίζεται δυσαρμονικά, ανάλογα με τις συχνότητές του και να τον αποδιοργανώνει ή ακόμη και να φτάνει να τον αρρωσταίνει. Μουσική στα 432hz, είναι ευεργετική μουσική γιατί αυτή είναι η φυσική συχνότητα της ζωής. Αντίθετα μουσική στα 440hz, που συνήθως συναντάται στη μουσική βιομηχανία, αποδιοργανώνει τον οργανισμό, θολώνοντας το νου, αφού επιδρά αρνητικά στη δομή του νερού. Αρκεί να σκεφτούμε, ότι το νερό αποτελεί τον οργανισμό μας σε ποσοστό πάνω από 65%.

Βήμα 12ο : Αγαπήστε. Αγαπήστε με όλη σας τη δύναμη. Βιώστε το συναίσθημα της αγάπης μέχρι τα μύχια της ψυχής. Η αγάπη θεραπεύει, ισορροπεί, βελτιώνει τα πάντα μέσα και γύρω μας. Έχει δράση αντικαταθλιπτική, βελτιώνει τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των δράσεών μας, μας εξελίσσει σαν όντα και μας κάνει πιο συνειδητοποιημένους ως μέλη μιας κοινωνίας. Προάγει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους και το περιβάλλον, την φυσική υγεία και ευεξία, τη γενναιότητα και τη γενναιοδωρία, μας κάνει πιο υπεύθυνους και εξομαλύνει διαφορές και εντάσεις. Η αρμονία που φέρνει μέσα μας και γύρω μας είναι μοναδική, ασύγκριτη. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να της αντισταθεί, ή να την νικήσει.

Αυτά για αρχή. Δεν σας είπα τίποτε καινούργιο, έτσι δεν είναι; Το μόνο που έκανα, ήταν να σας επισημάνω πόσο σημαντικά για την υγεία και την ευεξία μας είναι αυτά τα απλά, που περνούν απαρατήρητα, τις περισσότερες φορές. Κι όμως η ευτυχία ή η δυστυχία, η αρρώστια ή η υγεία, χτίζονται απλά και αθόρυβα από τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες.

Δεν είναι ανάγκη να τα πετύχει κανείς όλα σε μια μέρα , αν και θα ήταν πολύ ευεργετικό. Κινηθείτε με τους ρυθμούς που μπορείτε. Βάλτε όμως στόχους, στόχους με ημερομηνία λήξης. Δεσμευτείτε να πετύχετε τον κάθε στόχο σας μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχετε θέσει και δείτε τα πάντα να αλλάζουν προς το καλύτερο.
Γιάννα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός – Σύμβουλος φυσικών θεραπειών

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη