3 τροφές νεότητας που δεν γνωρίζατε


Το «για πάντα νέοι» είναι το όνειρο όλων κι αφού δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο να μας… σώσει, θα πρέπει να στραφούμε προς τη διατροφή μας με 3 ακόμη τροφές που πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν πόσο μας ωφελούν.

Όπως είναι γνωστό, τα αντιοξειδωτικά των τροφών είναι οι κύριοι σύμμαχοί μας ...στη μάχη με το χρόνο, καθώς αυτά είναι που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που φέρνουν τη γήρανση στον οργανισμό, έσω κι έξω. Και οι παρακάτω 3 τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό, αρκεί να τις βάζετε πιο συχνά στη διατροφή σας.

Γαρίφαλα

Το μυρωδικό αυτό περιέχει 4 φορές τις φαινόλες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες σε σχέση με το δενδρολίβανο, γι’ αυτό προσθέστε το στη σάλτσα σας, τόσο για άρωμα, όσο και για οφέλη… νεότητας.

Φιστίκια

Μια μερίδα φιστικιών 28 γραμμαρίων περιέχει περίπου τόση ρεσβερατρόλη –μια ουσία που συνδέεται με μείωση του κινδύνου για διαβήτη και παχυσαρκία– όση και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Ξερά δαμάσκηνα

Τα ξερά δαμάσκηνα αυξάνουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό σας, γι’ αυτό προσπαθήστε να τα βάλετε καθημερινά στη διατροφή σας (1-2 χούφτες αρκούν), ωφελώντας παράλληλα και το έντερό σας.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη